Deszăpezire

Operațiuni mecanizate de deszăpezire
și împrăștiere material antiderapant

Curățatul mecanizat al zăpezii constă în periatul mecanic al zăpezii, pluguitul zăpezii, încărcatul, transportul și descărcatul zapezii în locurile autorizate. Zăpada va fi îndepărtată de pe suprafețele de circulație prin periaj mecanic cu ajutorul unor perii mecanice montate pe autovehiculele specializate. Dacă stratul de zăpadă depășește 10 cm, curățarea se va face cu ajutorul plugului mecanic. Pluguitul nu se execută pe suprafețele cu denivelări. Deszăpezirea se va desfășura după încetarea viscolului.

Combaterea poleiului:

Scopul acestui proces este îmbunătățirea aderenței față de suprafața de circulație. Combaterea poleiului constă în împrăștierea pe suprafața carosabilă de materiale care nu permit formarea unui strat de gheață. Combaterea poleiului se face cu:

1. Amestec de sare și nisip;
2. Soluții antiderapante ecologice.
Prestația se face cu utilaje specializate sau manual și se efectuează pe toate suprafețele de lucru. Operațiuni de încărcare și transport a zăpezii în locurile care au fost autorizate în acest scop. Încărcatul şi transportul zăpezii se vor face cu vehicule adecvate, până la asigurarea condiţiilor optime de circulaţie rutieră şi pietonală.